Kitap Yorumu: YABANCI (MELISSA LANDERS)

Uzaylılar insanlarla iki yıl önce bağlantı kurdu. Şimdi de dünyalı cara, onlardan birini evinde misafir etmeye hazırlanıyor. 

Gezegenler arası öğrenci değişim programı kapsamında evinde L'eihrli bir lise son sınıf öğrencisini ağırlamaya hazırlanan Cara, bu sayede hem hayallerindeki üniversiteye ücretsiz gidebilecek hem de o gizemli L'eihrliler hakkında gazetecilerin uğruna öleceği bilgiler edinecektir. L'eihrli öğrenci Aelyx'in, ayakları yerden kesen yakışıklılığı da cabası. Ama işler hiç de düşünüldüğü gibi yolunda gitmeyecektir, çünkü Aelyx'i okulda istemeyenler de vardır ve sayıları hiç de az değildir. Tehdit mektupları almaya başlayan Cara bir süre sonra Aelyx ile okula polis eşliğinde gitmek zo
runda kalacaktır.





Okuldaki herkes tarafından dışlanan Cara'nın artık tek arkadaşı Aelyx'tir. Üstüne üstlük Cara ona sırılsıklam âşık olmuştur. Öte yandan Aelyx'in de ölümcül sonuçlar doğurabilecek sırları vardır. Büyük bir tehlikeyle karşı karşıya olan Cara hem kendi hem sevdiği çocuğun hayatı hem de gezegeninin geleceği için bir ölüm kalım savaşı vermek zorundadır.
(Tanıtım Bülteninden)


Yorumum: Go yayınlarının "YABANCI " kitabı. Ben en çok  çeviriyi başarılı buldum sanırım çünkü hiç bir yazım hatası görmedim.  Ve çok içten bir dille çevirilmişti. Bir kitap için en güzel kriter sanırsam. Kitabın kapağına gelecek olursak, ben zaten GO yayınlarının kitap tasarımlarını çok seviyorum ve yine yabancı kitabında da çok güzel bir tasarım var. Ayrıca magnet kapaklı oluşu da beni benden aldı. Ve unutmadan söyleyeyim, kitap seri halinde. Şu an türkiye de çıkmış olan iki kitabı var yabancı ve işgalci. Fakat serinin yanılmıyorsam 3 kitabı var. 3. kitabın adı until midnight yani gece yarısına kadar. Yakın zamanda işgalciyi de okuyup video şeklinde yorumlayacağım. 

 Şimdi kitabın konusuna gelecek olursak, kitap uzaylıları ve insanları ele alıyor.  Gezegenler arası bir değişim programı oluyor. Önce Leihr gezegeninden seçilen öğrenciler, yanı uzaylılar insanların ülkesine geliyor sonra da insanlardan seçilen öğrenciler, leihr gezegenine konuk oluyolar.  Ve bu değişim programına okuldaki başarılarından dolayı Cara seçiliyor. Cara evinde Leihrli lise son sınıf öğrencisi olan Aeylx'i ağırlıyor. Cara bu uzaylı çocuğu evinde istiyor çünkü istediği üniversiteye burslu gidebilecektir.  Ayrıca Cara'nın annesi bir zamanlar kanserdi ve uzaylılar insanlara iyilik göstergesi olarak kanserin tevasini verdiler.  Ve bu yüzden Cara ve ailesi Aelyx'e bunu borçlu hissediyorlar. Her ne kadar Cara ve ailesi Aelyx'i evlerinde isteseler de bir süre sonra işler çığrından çıkmaya başlıyor. Cara'nın tüm arkadaşları ona sırtını dönüyor ve buna en yakın arkadaşı ve sevgilisi de dahil. Yani anlayacağınız kimse uzaylıları dünyada istemiyor.  Çünkü insanlar uzaylıların bir planı olduklarını ve insanlara zarar verecklerini düşünüyorlar. Cara tehdit mektupları almaya başlıyor ve artık okula bile polis eşliğinde gitmek zorunda kalıyor. Cara okuldaki herkes tarafından dışlanıyor ve tek arkadaşı Aeylx kalıyor.  Aeylx'inse insanları haklı çıkarabilecek kadar büyük sırları var. Ve bunlardan uzunca bir süre Cara'nın haberi olmuyor.  Birbirilerine gün geçtikçe daha fazla aşık olan Cara ve Aeylx bakalım bu savaşın içinden nasıl çıkacaklar? Beraber çıkabilecekler mi ?





                İkinci kitap videom youtube' de!!! :)) 
                İzlediğiniz için teşekkür ederiim :)








Yorumlar

  1. Deep'in blog tanıtımıyla sizden haberdar oldum ve sizi takipteyim. Selamlar.

    YanıtlaSil
  2. Uzayli konularini severim. Güzel bir kitaba benziyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben uzaylı kitapları okumaktan uzaylı aşığı olmaya başladim :D Kurgusu gerçekten güzeldi.

      Sil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kitap Yorumu: ŞİZOFREN (Wulf DORN)

Kitap Yorumu: ŞEFTALİ KOKAN BİR YAZ(Jodi Lynn Anderson)

Kitap Yorumu: ŞEFTALİ KOKAN SIRLAR(Jodi Lynn ANDERSON)